Apex sistem za pomivanje posode

Sistem za pomivanje posode Apex pomaga restavracijam in upravljavcem prehrambnih storitev po vseh Evropi izboljšati rezultate ter zmanjšati porabo vode in energije. Inovativni sistem je prejel nagrado vodilne organizacije na svojem področju Trendsetter Product Award. Apex pri reševanju operativnih izzivov pri pomivanju posode v prehrambnih storitvah uporablja enkratno kombinacijo izdelkov, opreme in svetovalnih storitev. Nabor Apexovih detergentov vključuje dodatek za splakovanje, sredstvo za predhodno namakanje, sredstvo za namakanje loncev in ponev ter detergente za ročno pomivanje.
Apex pomaga pri zagotavljanju najboljših čistilnih zmogljivosti in izboljšanju učinkovitosti pomivanja posode s tem ko zmanjša potrebo po ponovnem pomivanju, kar se odraža z boljšo vzdržnostjo zaradi nižje porabe vode in energije. Ob tem pa trdni detergenti, ki jih sistem uporablja, odpadke od embalaže zmanjšajo kar za 95 odstotkov. Testi na terenu so v primerjavi z navadnim profesionalnimi stroji za pomivanje pokazali, da Apex pomaga:
- prihraniti do 3.700 kWh energije letno, kar zadošča potrebam povprečnega evropskega doma za 400 dni.
- prihraniti do 27.500 litrov vode letno, kar je več kot dovolj vode, da se zadosti osnovnim potrebam 540 ljudi, glede na podatke WHO.
- zmanjšati plastične odpadke do 60 kilogramov letno, kar je toliko kot 1.200 praznih dvolitrskih plastenk.